Even alle vrijheid

Ik kijk nogmaals op mijn to-do-list om te zien of ik nu echt alles heb. Het is bijna zover: de lancering van mijn droom. Mijn droom heeft een naam: ‘Mijn stukje natuur, even alle vrijheid’. Ik grijns als ik bedenk dat er voor mij de komende dagen even geen ‘vrijheid’ is, maar wel veel natuur!

 

Terwijl ik uitkijk over een stukje ‘natuur’ wat van mij is, mijn tuin, mijmer ik hoe dit alles ooit is begonnen. De Provincie Flevoland maakte plannen voor nieuwe natuur in Flevoland en vroeg iedereen om mee te denken. ‘Daar ga ik aan mee doen’, dacht ik toen ik het las. Want als ik één doel heb, is het om iedereen te laten weten, te laten voelen, te laten ervaren hoe gelukkig je wordt van natuur.

In mijn projectplan voor De Provincie gooide ik met dure woorden als ‘toekomstbestendig natuurbeleid’ en ‘draagvlak’ om mijn plan meer body te geven. Maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. De natuur heeft body genoeg.

 

Mensen bewust maken dat natuur heel dichtbij is, je verwondering over de natuur delen en mensen kansen bieden, is alles wat je nodig hebt voor mijn versie van nieuwe natuur. Knappe koppen hebben onderzocht dat als je vaak met natuur en groen in aanraking bent je concentratie beter is en zo ook je prestaties. Dat je meer beweegt en sneller geneest. En de fijnste: dat je creatiever bent, meer fantasie en meer zelfvertrouwen hebt. Wauw, dat heeft natuur allemaal in haar mars en dit gun je toch iedereen?

 

Dit is dus mijn droom. Mensen laten zijn in de natuur, in hun eigen stukje natuur. Op je eigen stukje mag je van het pad af, wilde bloemen zaaien en je kinderen mogen een hut bouwen, want het is jouw eigen stukje natuur…

 

Ik ga de laatste spullen in de auto zetten en op weg naar waar het allemaal gebeuren gaat… waar al die stukjes natuur liggen. Waar veel mensen gaan genieten…en ik geniet met hen mee, want van natuur word je gewoon gelukkig!

 

Meer informatie over dit bijzondere project is te vinden op www.mijnstukjenatuur.nlCategorie:
Ondernemers