Leerlingen De Rietlanden zamelen 5500 euro in voor de Voedselbank

Leerlingen van scholengemeenschap De Rietlanden hebben afgelopen week 5500 euro opgehaald voor Voedselbank De Korenaar.

 

Na de afsluitende sponsorloop mochten Ger Postma en Henk Wels van de Lelystadse voedselbank al een cheque in ontvangst nemen ter waarde van 4852,42 euro. Inmiddels is door extra bijdragen dit bedrag opgelopen tot 5500 euro.

 

De voor het eerst georganiseerde Kerstactie voor eerste- en tweedeklassers stond in het teken van de Voedselbank. Hieraan werd een voorlichtings- en lesprogramma gekoppeld, zodat leerlingen ook echt wisten waarvoor ze aan de slag gingen.

Donderdagavond werd er een Fancy Fair gehouden, waar leerlingen allerhande zelfgemaakte koekjes, gebakjes, kerstartikelen en nog veel meer verkochten voor het goede doel. Vrijdagmorgen was er een sponsorloop.

Minuut stilte

 

Beide evenementen hadden, vanwege de dramatische gebeurtenissen van die week (het plotseling overlijden van leerling Fleur en haar moeder, red.), een aangepast en sober karakter. Voorafgaand aan beide evenementen was er een minuut stilte.

Toch vonden de medewerkers van De Rietlanden dat de Kerstactie doorgang moest vinden. ‘Misschien wel juist nu’, aldus rector Onno van Helden. ‘In deze donkere dagen is het extra belangrijk om er te staan voor een ander. Kerst is de tijd van dichtbij de mensen zijn die je lief hebt. De afgelopen week heeft ons geleerd dat we goed op onszelf en elkaar moeten passen. Iedereen verdient een mooie kersttijd. Als wij daar iets aan kunnen bijdragen, hoe klein ook, moeten we dat doen’.

Belangrijke schakel

 

Voedselbank De Korenaar is enorm blij met het geschonken bedrag. De donatie is een belangrijke schakel in het samenstellen van een evenwichtig en afwisselend voedselpakket voor hen die het echt nodig hebben.Categorie:
Onderwijs