Onderwijs moet blijven vernieuwen

Wanneer je nadenkt over de toekomst, denk je na over de wereld die je aan je kinderen geeft. We spraken Anja Schagen, moeder van een leerling in de derde klas van de SGL en lid van de ouderraad.
Ze levert ook een bijdrage aan het vormgeven van het onderwijs van de toekomst in Lelystad.

 

“Onderwijs is misschien wel het belangrijkste van alles en het is daarom heel belangrijk dat onderwijs altijd in beweging en de kwaliteit altijd zo hoog mogelijk is.

Ik vind het leuk om hierover mee te denken. De wereld verandert, dus ook het onderwijs moet blijven vernieuwen.

Ik droom van scholen die met hun tijd meegaan en waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Een plek waar leerlingen alles uit zichzelf kunnen halen. Ik weet zeker dat we met de nieuwe plannen de goede kant opgaan.

 

Ouders moeten ook altijd meedenken over het onderwijs. Het gaat immers uiteindelijk om onze kinderen.

Ouders en school moeten zo goed mogelijk samenwerken zodat de leerling alles krijgt wat nodig is om veel te leren en zich maximaal te ontwikkelen.
Toch valt het me op dat nog te weinig ouders/verzorgers dat beseffen.

 

Het is echt niet zo dat iedereen in een ouderraad of projectgroep moet gaan zitten, maar zorgen dat je de juiste informatie krijgt en in gesprek blijft met de organisatie waar je kind het grootste deel van de week aanwezig is, vind ik het minste dat je kunt doen.

Ouders mogen veel van een school verwachten, maar een school mag ook veel van ouders verwachten: dat ze betrokken zijn en zorgen dat ze goed op de hoogte zijn.

 

Momenteel hebben we in Lelystad De Rietlanden, SGL en ISG Arcus.

Tijdens bijeenkomsten die gaan over de vernieuwing van het onderwijs zie je dat we allemaal hetzelfde willen: goed onderwijs dat kinderen klaar maakt voor de toekomst. Daar krijg ik een heel positief gevoel van.
Bovendien is het fantastisch om aan de wieg te mogen staan van wat wij (ouders, verzorgers, leerlingen, medewerkers) het beste onderwijs vinden. Samen dingen ontwerpen, bedenken en delen.”

 Categorie:
Ouders