Training helpt jongeren op weg naar werk

Wethouder Elly van Wageningen heeft donderdag 10 december aan acht jongeren het certificaat overhandigd van de Empowermenttraining van Werkbedrijf Lelystad.

 

Een zichtbaar resultaat van de Ketenaanpak Kwetsbare Jongeren in Lelystad. Deze aanpak behelst een intensieve samenwerking tussen onderwijspartners, gemeente Lelystad en Werkbedrijf Lelystad om kwetsbare jongeren via hun eigen mogelijkheden naar een startkwalificatie of duurzame arbeid te begeleiden.

Niet meer passend

Van het merendeel van de jongeren (16-27 jaar) dat heeft deelgenomen aan de Empowermenttraining was het reguliere onderwijs niet meer passend. Zonder diploma is het perspectief op werk beperkt. De Empowermenttraining maakt deel uit van Entree Arbeid. Dat is een traject waarmee deze jongeren via begeleiding en training in de meest passende leer- en werkomgeving en met de benodigde ondersteuning  een gerichte arbeidskwalificatie behalen. Hiermee worden hun kansen op een start op de arbeidsmarkt vergroot.

Gewerkt aan thema’s

In de Empowermenttraining wordt gewerkt aan thema’s die te maken hebben met het ontwikkelen van kracht en zelfvertrouwen. De jongeren leren tegenslagen om te zetten in kansen.
Bron: Flevopost


Categorie:
Jeugd