Een kado voor alle inwoners

Welzijn Lelystad bestaat vijf jaar en ter gelegenheid van deze verjaardag schenkt de stichting een nieuwe vraag & aanbod website aan de stad. De website werd gelanceerd door wethouder Janneke Sparreboom en directeur van Stichting Welzijn Lelystad Jan Dekker met een ‘kanonschot’, in het bijzijn van medewerkers en inwoners van Lelystad. De website www.welzijnlelystad.nl werd al ‘Google van Lelystad’ genoemd.

Vraag Elkaar

Welzijn Lelystad liet middels een interactief spel zien wat de samenwerking met Vraag Elkaar – onderdeel van de website – inhoudt. Van dit platform vraag en aanbod werd goed gebruik gemaakt. Wethouder Janneke Sparreboom bood aan dat iemand die eenzaam is een middag met haar mag meelopen en Stefanie, die vroeg wie met kerst bij haar patiënten wilde zingen, had meteen een match met Bianca en haar koor, die direct haar vraag beantwoordde.

Samenwerking

Welzijn Lelystad is de samenwerking aangegaan met de GGD en haar digitale sociale kaart. Met deze koppeling is het mogelijk geworden eenvoudig toegang te krijgen tot informatie op gebied van wonen, leven, zorg en welzijn. Niet alleen door bijvoorbeeld de tandarts of thuiszorgorganisatie te tonen, maar ook activiteiten of spreekuren met een structureel karakter kunnen aangeboden en gevonden worden. De website geeft ook de mogelijkheid te zoeken in alle vrijwilligersvacatures van Lelystad. In samenwerking met elkaar kunnen de organisaties en inwoners een mooi vervolg geven aan het vullen van deze unieke online zoekmachine.Categorie:
Zorg